Uutiset

Jesse Salon erotuomariura päätökseen Veritas Stadionilla


Kuva 13.9.2024 pelatusta TPV - TamU ottelusta. Kuvaaja Jarkko Isto (https://jarkon.kuvat.fi/kuvat/)


Kupittaan Veritas Stadionilla nähdään tänään 27.9.2024 yhden hienon erotuomariuran päätös, kun Turun Erotuomarikerhon Jesse Salo tuomitsee hänen viimeiseksi ottelukseen jäävän Ykkösliigan mittelön Turun Palloseuran ja Järvenpään Palloseuran välillä. Paraisten Erotuomarikerhossa vuonna 2004 pelinohjaajakurssin käyneelle ja 2006 peruskurssille jatkaneelle Jesselle erotuomarikokemusta ehti kertyä parisenkymmentä vuotta.

Suurimmat saavutukset Jesseltä löytyvät Kakkosen ja Ykkösen (nyk. Ykkösliiga) sarjatasoilta, joissa hän on 2010-luvun alusta lähtien tuominnut kunnioitettavat yli kaksisataa miesten ottelua liittotasolla. Häntä voisi nuoresta erotuomari-iästään (synt. 1991) huolimatta tituleerata kunnon Kakkosen jyräksi, sillä liittotason otteluistaan jopa 161 hän ehti tuomita Kakkosessa.

Jesse on erittäin pidetty erotuomariyhteisön jäsen, minkä vuoksi tänään Kupittaalla nähdään katsomossa iso ryhmä entisiä ja nykyisiä kollegoita. Samalla toteutuu myös Jessen yksi unelmista tuomita kahden korkeimman sarjatason ottelu Veritas Stadionilla. Aiemmin hän on ollut tuttu näky FC Interin peleissä 4. erotuomarina, mutta tänään hän pääsee vihdoin astumaan itse stadionin jalkapallonurmelle.

Kiitos Jesse yhteisistä peleistä!

Jesse Salon ura
2004 Pelinohjaaja
2006 Peruskurssi
2012 Ensimmäinen Kakkosen ottelu
2016 Ensimmäinen Ykkösen (nyk. Ykkösliiga) ottelu
2021 Nousu valioerotuomariksi Ykköseen

Ottelumäärät liittotasolla
Ykkösliiga (ent. Ykkönen) 36
Ykkönen 5
Kakkonen 161
Yhteensä 202

Tapahtumat